Šutalo ponovo sjajan u pobjedi Zadra

ABA liga, 12. kolo

Šutalo ponovo sjajan u pobjedi Zadra

M. Šljivak

Košarkaši Zadra savladali su večeras na svom parketu u 12. kolu ABA lige Radnički iz Kragujevca  89:76, a ponovo je sjajan bio bh. reprezentativac Marko Šutalo.

Vrlo efikasna utakmica je od prvog trenutka išla u jednom smjeru. Već na poluvremenu je Zadar imao 11 poena prednosti (53:42), da bi do kraja susreta dodatno povećao prednost na konačnih plus 13. 

Marko Šutalo je bio fantastičan s 22 poena, Sobin je dodao 21, dok je za goste Sava Lešić ubacio 21 poen.

U slovenačkom duelu Krka je savladala Union Olimpiju nakon produžetka 67:63. Krku je do pobjede predvodio Edo Murič s 22 poena, a kod Olimpije je Sasu Salin ubacio 17 poena.

Mega Vizura je u još jednoj veoma efikasnoj utakmici savladala Szolnoki Olaj 95:89. Jokić je ubacio 20 poena u pobjedničkom timu, Ratko Varda je dodao 18, dok je za goste iz Mađarske Holiday ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.