Šutalo: Široki je mali, ali organiziran

Predstavljeni novi igrači na Pecari

Šutalo: Široki je mali, ali organiziran

U prostorijama košarkaškog kluba s Pecare jučer je održana press konferencija na kojoj us predstavljeni novi igrači.

Podsjetimo, Široki su nakon kraja sezone napustili Vladović, Collins, Pilepić i Butorac, a pred start priprema dovedeni su Vedran Morović, Marko Šutalo i Robert Rikić.

„Zadovoljan sam s dosadašnjim dijelom priprema. Odigrali smo par utakmica i imali dobrih stvari ali sigurno ćemo još napredovati. Ima par novih igrača ali uz pravi pristup i zalaganje bit će to sve ok.“, rekao je povratnik na Pecaru Vedran Morović.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam došao u ovako organiziran klub. Hvala momcima koji su me odlično prihvatili. Dat ću sve od sebe kao i ostali suigrači da ostvarimo ciljeve. Trebat će nam malo vremena da se uigramo ali mislim da će biti dobro. Široki je mali grad ali vidi se da je organizirano i lijepo mi je ovdje.“, rekao je novi igrač Širokog Marko Šutalo.

„Zahvaljujem se Upravi i trenerima na ukazanom  povjerenju. Dat ću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje, za mene je svaka minuta zlata vrijedna.“, rekao je Robert Rikić.

Darko Planinić je bio jedan od najboljih u redovima Širokog prošle sezone. Na pripreme se priključio najkasnije zbog nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

„Sistem rada je isti. Ja sam se malo kasnije priključio zbog nastupa za reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacija za Eurobasket. Ima par novih igrača ali mislim da će sve na kraju to dobro izgledat.“, rekao je Darko.

Široki će večeras u 20:00 sati igrati protiv Jolly-a u polufinalnoj utakmici Memorijalnog košarkaškog turnira Široki 2012.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.