Košarkaš Širokog o reprezentaciji

Šutalo: Za BiH ću dati svoj maksimum

Košarkaš Širtokog Brijega, Marko Šutalo, jedan je od novih košarkaša u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Sjajni šuter ističe da je sa velikim zadovoljstvom prihvatio poziv selektroa Ace Petrovića, te vjeruje da uz pravo zalaganje rezultat na Evropskom prvenstvu u Sloveniji neće izostati.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje i što sam dobio poziv selektora. Ja se nadam da ću uspjeti što prije da se priviknem na ekipu i na način rada i naravno da se nadam da će me momci prihvatiti i da ćemo stvoriti neku dobru hemiju. Daću maksimum od sebe da se izborim za mjesto u ekipi za EP, te da ostvarimo zacrtan rezultat", rekao je Šutalo, koji još uvijek ne zna da li ostaje u Širokom.

"Ja stvarno ne mogu da odgovrim da li ostajem ili idem, jer se još uvijek ništa ne zna".

O tome da li se nadao pozivu u reprezentaciju Šutalo kaže:

"Svaki košarkaš se potajno nada pozivu u reprezentaciju. Nakon dobrih igara naravno da sam očekivao poziv u reprezentaciju i sretan sam zbog toga", kaže Šutalo, te dodaje.

"Poznajem naše protivnike. Preostaje da se vidi ko će biti na spisku i teško je sada u ranoj fazi pričati o nekom odnosu snaga", dodao je Šutalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.