Sutjeska izborila majstoricu protiv Radnika

Fočaci stigli minus dva u finalnoj seriji

Sutjeska izborila majstoricu protiv Radnika

D. Vejo

Košarkaši Sutjeske savladali su večeras Radnik u četvrtom meču finalne serije play-offa Prve muške lige Republike Srpske rezultatom 66:62, po četvrtinama je bilo 16:9, 12:19, 17:15 i 21:19 te tako izborili majstoricu.

Fočaci su uradili nešto što nije niti jedan tim unazad nekoliko godina u prvenstvu Republike Srpske.

Bijeljinci su vodili 2:0 u finalnoj seriji, te tako imali "meč loptu" u prošlom susretu pred svojom publikom, no izabranici Milenka Ivanovića iako oslabljeni neigranjem nekolicine ključnih igrača, su uspjeli da trijumfuju i tako smanje na 2:1.

Danas su ponovili isto.

Nakon prvog poluvremena, domaćin je imao prednost od plus 10 (28:18).

Sutjeska je i u trećem kvartalu pokazala kvalitet, kojed dobija rezultatom 17:15, čime prije početka posljednjeg perioda ima prednost od plus 12 (45:33).

Trgnuli su se malo Bijeljinci u nastavku, ali to nije bilo dovoljno da pariraju dobro raspoloženom domaćinu.

U pobjedi Sutjeske se istakao Kaluđerović sa 21. postignutim poenom, dok je to u redovima Radnika bio Kokoruš sa 24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi