Sutjeska nadigrala Teslić, Sokolac zaustavljen u Bileći

Prva muška liga RS, 21. kolo

Sutjeska nadigrala Teslić, Sokolac zaustavljen u Bileći

D. Vejo

Večeras je na parketima širom Republike Srpske bilo mnogo uzbuđenja ali i iznenađenja.

Košarkaši Sutjeske stigli su do nove pobjede nakon što su večeras u 21. kolu Prve muške lige RS savladali ekipu Teslića rezultatom 105:65, po četvrtinama je bilo 23:20, 38:8, 13:19 i 31:18.

Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji domaćeg sastava, koji na predah odlazi sa prednošću od čak 33 razlike (61:28), te je već nakon dva kvartala pitanje pobjednika praktično bilo poznato.

Probudili su se gosti iz Teslića u trećoj četvrtini koju rješavaju u svoju korist (13:19), ali Fočaci nisu bili milostivi u posljednjem periodu kojeg dobijaju sa velikih 31:18 i tako dolaze do novih bodova.

Do pobjede Sutjesku je predvodio Bodiroga sa 25 poena, a najbolji učinak u Tesliću imao je Graček sa 17 datih koševa.

U drugoj utakmici, koplja su ukrstili HEO i Sokolac. Bilećani su slavili rezultatom 87:85.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Savić sa 18 poena, dok je u Sokocu raspoložen bio Pečenica sa 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi