Sutjeska odložila slavlje Radniku

Fočaci slavili u Bijeljini

Sutjeska odložila slavlje Radniku

D. Vejo

Košarkaši Sutjeske slavili su večeras u trećoj utakmici finalne serije play-offa Prve muške lige Republike Srpske protiv Radnika rezultatom 69:71, po četvrtinama je bilo 15:25, 21:15, 24:15 i 9:16.

Fočaci su večerašnjoj pobjedom odložili slavlje domaćinu koji je bio na korak od osvajanja trofeja i povratka u Premijer ligu BiH.

Gosti su bili nešto konkretniji u prvom poluvremenu. Sutjeska je predvođena Kaluđerovićem i Radovićem na predah otišla sa prednošću od četiri poena (36:40).

Treći kvartal pripao je domaćinu, koji isti dobija rezultatom 24:15, pa tako u posljednju četvrtinu ulazi sa plus pet (60:55).

I kada su svi mislili da je kraj, te da Bijeljinci finalnu seriju završavaju uvjerljivim rezultatom od 3:0, ukazao se Kaluđerović. Sutjeska je krenula na sve ili ništa, pa tako dionucu riješila rezultatom 9:16, čime smanjuju vodstvo Radnika na 2:1 u seriji.

U pobjedničkom timu istakao se Kaluđerović sa 23 ubačena poena, dok je to u redovima Radnika bio već standardno Kokoruš sa 21.

Naredni meč ova dva tima, odnosno četvrti po redu igra se u Foči predstojećeg vikenda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi