Sutjeska zakazala finale sa Radnikom

Prva muška liga RS

Sutjeska zakazala finale sa Radnikom

D. Vejo

Košarkaši Sutjeske izborili su finale play-offa Prve muške lige Republike Srpske nakon što su sinoć na svom parketu bili bolji od ekipe Prijedora rezultatom 59:52, po četvrtinama je bilo 23:7, 9:14, 19:17 i 8:14.

Fočaci su uspjeli da izbore majstoricu i tako otvore vrata finalu, a gdje ih čeka bijeljinski Radnik koji je u dva navrata bio bolji od Sokoca.

Sutjeska je sjajno otvorila prvu četvrtinu koju dobija sa velikih 23:7, što je za svaku pohvalu s obzirom da je sa druge strane stajao aktuelni šampion. Drugi kvartal, pripao je gostima iz Prijedora (9:14), ali i pored toga, domaćin na odmor odlazi sa prednošću od 11 poena (32:21).

Treći period, ponovo je protekao u znaku Fočaka koji preko raspoloženih Radovića, Kaluđerovića i Bodiroge isti rješavaju u svoju korist (19:17). Prije početka posljednje dionice, na semaforu je stajalo 51:38.

Pokušavali su izabranici Danila Palalića da stignu zaostatak, ali nije išlo, pa tako Sutjeska obezbjeđuje plasman u veliko finale.

U pobjedi Sutjeske istakao se Radović sa 14 postignutih poena, dok je to u redovima Prijedora bio N. Bilanović sa 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi