Suton: Cilj nam je razvoj mladih igrača

Na Pecari zadovoljni igračkim kadrom

Suton: Cilj nam je razvoj mladih igrača

Novi prvak u bh košarci prošle sezone postala je Igokea što je automatski značilo da će drugi predstavnik BiH, ekipa Širokog, morati platiti pozivnicu za učešće u ABA ligi.

Nastup Širokog bio je pod znakom pitanja zbog visoke cijene koju vodstvo ABA lige traži da se plati za pozivnicu, a kad se uzme u obzir da je ona skoro pola proračuna momčadi s Pecare onda je sasvim jasno koliki je problem  ljudima koji vode ovaj klub bio da ta novčana sredstva osiguraju samo da bi mogli nastupati.

No, na Pecari su znali što donosi natjecanje u Jadranskoj ligi, te da je to najveći izlog za mlade i talentirane igrače u ekipi Širokog ukoliko žele da ih prodaju u veće i jače klubove pa se krenulo u akciju prikupljanja financijske pomoći što je na kraju rezultiralo uspjehom.

„Javno se još jednom zahvaljujem svima koji su pomogli da platimo pozivnicu. Potpora koja je dolazila sa svih strana nas je sve ugodno iznenadila.“, rekao je predsjednik Širokog Ante Suton.

„Pored toga, sukladno budžetu sklopili smo momčad. Osobno sam najzadovoljniji slaganjem momčadi ove godine. Ovo je jedna potentna ekipa sa dosta mladosti. Većina igrača ima višegodišnje ugovore što je jamstvo kontinuiteta igranja košarke u Širokom. Jedna smo od najjeftinijih momčadi ali siguran sam da nećemo biti na dnu nego u sredini tabele. Cilj je kao i do sada, razvoj mladih igrača.“, rekao je Suton.

„Trebat će dosta strpljenja za ovu momčad ali sam siguran da će momci dati sve od sebe. Planovi su ostanak u ABA ligi i skupa s Igokeom izboriti da BiH i dalje ima dva mjesta istoj, a u domaćem prvenstvu titula.“, rekao je predsjednik Širokog.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.