Suton: Složili smo momčad za budućnost

Cilj je izbjegavanje posljednje pozicije

Suton: Složili smo momčad za budućnost

Sutra je na rasporedu 1. kolo ovosezonske ABA lige, a na Pecari će HKK Široki Primorka ugostiti Crvenu Zvezdu.

Nakon završetka bh prvenstva koje je osvojila ekipa Igokee, nastup Širokog u ovoj sezoni ABA lige bio je pod znakom pitanja zbog cijene za pozivnicu koju je ekipa Širokog morala platiti ukoliko se želi takmičiti. Ipak, uz određene marketinške aktivnosti, pomoć navijača, ljubitelja košarke i ostalih koji su željeli i ove godine gledati regionalnu košarku na Pecari, novac za pozivnicu je prikupljen, a onda je slijedio još jedan teški zadatak, sklopiti ekipi za nikad manji budžet.

„Imali smo ljeto gdje smo jako puno radili, od prikupljanja sredstava za pozivnicu do sklapanja igračkog kadra. Još jednom se zahvaljujem svima koji su pomogli. Nije bilo lako složiti momčad za 270 000 € koliko vrijedi kompletna današnja ekipa i to nije nikakva tajna. Kombinirali smo domaće igrače, iz omladinske škole, sa mladim igračima sa strane. Ja sam osobno najzadovoljniji kako smo složili momčad ove sezone.“, rekao je predsjednik Širokog Primorka, Ante Suton.

„Složili smo mladu momčad, deset igrača ima višegodišnje ugovore i to je budućnost kluba. Teško je očekivati velike rezultate, cilj je od desetog do trinaestog mjesta u ABA ligi, te što se tiče domaćeg prvenstva osvajanje istog. Stres i nervozu skupljanja sredstava za pozivnicu ne možemo više prolaziti.“, rekao je Suton o ciljevima koje vodstvo kluba očekuje.

„Kao i igrače, imamo i mlad stručni stožer i mi kao Uprava smo spremni istrpiti ovu momčad i ovaj koncept. Trebat će dosta strpljenja ali vjerujem da će ovi momci to na terenu sve vratiti. Liga je skroz jaka, gledajući rostere možemo vidjeti da u pojedinim ekipama samo jedan igrač vrijedi kao naša kompletna momčad pa se nadam da ćemo mi, kao što smo već mnogo puta, pokazati da igraju momci, a ne novci.“, kazao je predsjednik Širokog i osvrnuo se na subotnji ogled na Pecari sa Crvenom Zvezdom:

„Svi znamo da je Zvezda složila jaku momčad i po meni su kandidat broj 1 za osvajanje. Nadam se da možemo ponoviti prošlu sezonu i onu utakmicu upravo protiv Zvezde i opet slaviti. Pozivam sve navijače da dođu i da podrže ove mlade momke kojima to puno znači. Očekujemo punu dvoranu, pozivamo sve na fer i sportsko navijanje.“, zaključio je Suton.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Spomenimo i to da se prema riječima predsjednika Širokog javljaju i navijači Crvene Zvezde koji žele prisustvovati ovom susretu pa nam ostaje vidjeti da li će biti organiziranog dolaska na Pecaru.

Susret 1.kola ABA lige za sezonu koja je pred nama, između Široki Primorka i Crvene Zvezde, na rasporedu je u subotu, 5. rujna, na Pecari s početkom u 17:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.