Sutra će biti poznata odluka čelnika Eurolige i ABA lige

Sutra će se riješiti konfuzija

Sutra će biti poznata odluka čelnika Eurolige i ABA lige

Konfuzija koja je stvorena prije desetak dana sutra bi konačno mogla biti riješena. 

Direktor ABA lige Josip Bilić rekao je za Sportal.rs da će svi detalji oko plasmana u Euroligu biti poznati sutra ujutru. Konfuzija je nastala nakon što su čelnici Eurolige najavili da će samo finalisti final foura moći u Euroligu, iako je iz ABA lige tokom cijelog toka takmičenja najavljivano da će prvi iz regularnog dijela biti učesnik najjačeg evropskog takmičenja. 

 

"Dogovor je postignut, ali je isto tako dogovoreno da informaciju ne iznosimo u javnost prije nego što se objavi na zvaničnom sajtu Eurolige. Rezultat dogovora će svima biti predočen u utorak ujutru," rekao je Bilić. Direktor lige najavio je da će do kraja sedmice biti poznat i grad domaćin završnog turnira. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.