Sutra okupljanje ženske U20 reprezentacije

Pripreme za Evropsko prvenstvo A divizije

Sutra okupljanje ženske U20 reprezentacije

D. Rakanović

Ženska U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra počinje sa pripremama za Evropsko prvenstvo A divizije, koje se u junu mjesecu održava u Portugalu.

Naše najbolje mlade košarkašice okupiće se sutra na Ilidži, a već u četvrtak putuju u Skoplje, gdje će učestvovati na seniorskom turniru, zajedno sa selekcijama Bugarske, Kine i domaćina Makedonije.

Po povratku iz Skoplja, omladinska selekcija BiH treniraće u Sarajevu, a očekuju ih i prijateljske utakmice sa selekcijama Srbije i Hrvatske.

Selektor ženske U20 reprezentacije BiH, Mara Lakić-Brčaninović u pripremnom periodu računaće na sljedećih 15 igračica:

Melisa Brčaninović (Jedinstvo BH Telecom), Lejla Omerbašić (Goga Basket Albanija), Zerina Alispahić (Željezničar), Jovana Marković (Play off Ultra), Sadra Azinović (Play off Ultra), Jovana Milaković (Mladi Krajišnik), Nikolina Zubac (Mladi Krajišnik), Dragana Domuzin (Orlovi), Ivona Krakić (Sloboda), Gabriela Visković (Livno), Nedžla Kovačević (Čelik), Sara Heljić (Čelik), Andrijana Reljić (Čelik), Milina Mišeljić (Crvena Zvezda), Naida Glotić (Jedinstvo BH Telecom).

Evropsko prvenstvo održaće se od 8 do 16. jula u portugalskom Matosinhosu, a naša reprezentacija nalazi se u C grupi, zajedno sa Francuskom, Slovenijom i Mađarskom.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi