Suvara: Iza nas je jedan izuzetno jak turnir

Košarkaš Borca nakon turnira u Mrkonjić Gradu

Suvara: Iza nas je jedan izuzetno jak turnir

D. Vejo

Košarkašu banjalučkog Borca tokom minulog vikenda gostovali su na turniru u Mrkonjić Gradu.

To je bila sjajna prilika za Bojana Božića i njegove izabranike, da vide u kakvoj se psihičkoj i fizičkoj spremi nalaze. U borbi za treće mjesto, poraženi su u jednoj pravoj takmičarskoj utakmici od gradskog rivala ekipe Studenta, a svoje viđenje proteklog tunira kazao je i jedan od košarkaša crveno-plavih.

"Ovo su bile pripremne utakmice za nas. U prvom meču, sastali smo se sa domaćom ekipom Mladosti koja je jedna odlična ekipa. Odigrali smo sasvim korektno taj susret. Oni su ipak premijerligaška ekipa i zasluženo su opravdali ulogu favorita. Drugi dan, smo se sastali sa Studentom koji je polufinale izgubio od Leotara, ali onda se dogodila teška povreda jednog od naših glavnih igrača, Mikeša. Nakon toga, pali smo u igri i na poluvremenu smo gubili 20 razlike. Međutim, drugio dio utakmice odigrali smo dosta bolje, stigli smo na šest razlike ali nismo imali dovoljno snage za potpuni preokret. Turnir je bio odličan, a ekipe sjajne", ističe za SportSport.ba košarkaš Borca, Vladimir Suvara.

Borac se okrenuo daljem toku priprema na svom parketu u dvorani Borik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi