Suze su razumljive, ali nepotrebne - vi ste naši pobjednici

Juniori u suzama, ali oni su za nas najbolji

Suze su razumljive, ali nepotrebne - vi ste naši pobjednici

E. Škorić

Juniorska košarkaška reprezentacija nije uspjela da se plasira u finale Evropskog prvenstva A divizije u Grčkoj.

Bh. juniori su rušili velikane poput Grčke, Rusije, Italije i Španije na Evropskom prvenstvu i došli su na korak od finala. U polufinalu je, ipak, Turska bila bolja sa 82:77.

Boli ovaj poraz, budući da su naši momci imali 16 poena razlike na poluvremenu i dobrim dijelom utakmice bili su bolji, ali na kraju nisu uspjeli. 

Kobna je, što se često dešavalo i sa našom seniorskom reprezentacijom, bila treća četvrtina, u kojoj smo izgubili sa 32:16.

Edinu Atiću, Ibrahimu Durmi, Amaaru Gegiću, Enisu Memiću, Đorđu Aleksiću… i ostalima ne može se ništa prigovoriti. Oni su se borili kao lavovi, ostavljali srce na parketu za državu koja im ništa nije dala…

Na kraju su plakali, teško im je pao poraz, ali moraju da shvate da su oni veliki pobjednici.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije