Sve teža situacija za Bihać

A1 liga

Sve teža situacija za Bihać

M. Skaka

Nakon 5. uzastopnih pobjeda protiv ekipa, ekipa Play Off Ipsa je u subotu u okviru 16. kola gostovala u Bihaću.

Možda i presudna utakmica za KK BIhać koji se uz ekipe Novog Grada i Orlovika bori za opstanak u A1 ligi odigrana je u dvorani Luke pred oko 300 gledalaca.
 Ekipa Play Off Ipsa je igrala svoj treći susret u tri dana i ostvarila svoju 6. uzastopnu pobjedu.
 Preumorni ubrzanim tempom odigravanja utakmica, te oslabljeni za Adelma Delića, Faruka Kalamujića i Maria Tucakovića, igrači Play Off Ipsa su odigrali susret u nešto laganijem ritmu, tek onoliko koliko im je bilo potrebno da ostvare novu pobjedu, ukupno 13 ove sezone iz 18 odigranih susreta.
 Samo na početku 1. četvrtine ekipa Bihaća je vodila u 3. minuti 8:2, a ostatak susreta pripao je gostima.

Najefikasniji u redovima Play Off Ipsa bili su Ermin Tarčnin sa 30 i Kenan Kalamujić sa 21 poenom, a kod ekipe Bihaća Amir Kulenović koji je sa 34 postignuta poena bio najefikasniji igrač susreta.

 Play Off Ipsa već u četvrtak 18.3. gostuje u Kaknju, a nakon toga u subotu 20.3. u 16,00h u 
KSC “Ilidža” dočekuje posljednjeplasiranu ekipu Novog Grada. 
Sa druge strane ekipi Bihaća ostaje nada da će u preostalih šest utakmica ukoliko ponove igru kao u ovom susretu uspjeti da ostvare još dvije pobjede koliko bi im osiguralo opstanak u A1 ligi.


BIHAĆ – PLAY OFF IPSA   82:87
(17:24 , 21:18  , 14:18  , 30:27)
Dvorana: “LUKE” Bihać. 
Gledalaca:300
BIHAĆ: Mahmutović 5, Gračanin, Dizdarević 8, Begatović ,Kulenović 34, Volaš 8, Džinkić, Musa 14, Bura 5, Halilović 8. Trener: Jasmin Pašić
PLAY OFF IPSA: Zasela 2, Džindo, Cowles 9,  Palata 14 , Fletcher 3, Kalamujić K. 21 , Tarčin 30, Bravo 8. Trener: Goran Lojo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.