"Svi znamo ko je bio Kinđe"

Čamdžić o periodu pred Kup, Igosima ali i o...

"Svi znamo ko je bio Kinđe"

Prvi dan Final Foura Kupa BiH svojom polufinalnom utakmicom će zaključiti Bosna i Igokea. Studenti u Široki Brijeg putuju nakon nemalih problema prouzrokovanih rušenjem krova "Ledene" koji nije izdržao snježne nanose.

Zbog toga se tim selio iz dvorane hotela Hollywood, preko dvorane Pete gimnazije da bi tek u srijedu ušli u "Malu" Skenderije.

Kada se uz sve to u obzir uzmu povrede u ekipi i velika pauza prouzrokovana zbog bolesti igrača Hercegovca (epidemija zaušnjaka) a potom i zbog snježnog nevremena, onda je situacija za tim iz Sarajeva bila zaista složena.

O svemu ovome razgovarali smo sa Eldinom Čamdžićem, koji nije nastupao za Bosnu u porazu protiv Mladosti, ali koji se oporavio od upale tetive koljena i čiji nastup je u polufinalu protiv Igokee sad već sasvim izvjestan.  

"Ali Demić sigurno neće nastupiti, međutim pojavili su se problemi sa Esmirom Guzonjićem koji je povrijedio Ahilovu tetivu i Sindisom Demićem, koji je imao gripu ali će nadam se nastupiti u utakmici protiv Igokee. Ja sam bio van trenažnog procesa 10-ak dana, propustio posljednju utakmicu lige 13 protiv Mladosti, ali sam se oporavio i više sam nego spreman za utakmicu sa Igokeom", kazao je Čamdžić te nastavio o Bosninoj pauzi u prvenstvu koja je bila duže negoli kod ostalih timova.

"Sigurno da je to dosta uticalo ne samo naš rad nego i rad drugih ekipa. Mi smo to iskoristili pa smo se malo više posvetili pripremi za završnicu Kupa, što je i rezultiralo tim posljednjim porazom kod kuće protiv ekipe Mladosti."

Kada je u pitanju naredni protivnik, ovaj odlični šuter sarajevske Bosne kaže sljedeće.

"Mislim da našu šansu trebamo potražiti u što dužem i organizovanijem napadu u takozvanoj igri 5 na 5, jer ako uđemo u neku trku s njima mislim da imamo manje šanse za plasman u finale. Ja se iskreno nadam da ćemo sutra odigrati na višem nivou nego što je to bilo u prvenstvenoj utakmici koju smo izgubili zbog naših grešaka", rekao je Čamdžić te se za kraj razgovora osvrnuo i na inicijativu iz Širokog Wwina da se takmičenje Kupa BiH nazove po velikanu Mirzi Delibašiću. 

"Nismo za sad ništa komentarisali na tu temu, što ne znači da neće biti govora o tome, a moj komentar je da su Širokobriježani dali jedan prijedlog koji se treba prihvatiti jer svi znamo ko je bio Kindže i šta je sve dao za razvoj sporta a pogotovo košarke u BiH i šire."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.