Szolnok bez šanse protiv Zvezde

Zvezda slavila

Szolnok bez šanse protiv Zvezde

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu mađarski Szolnok 90:64 u susretu petog kola ABA lige.

Od samog početka Zvezda je dominirala utakmicom. Već nakon prve četvrtine stvorili su 14 poena prednosti (25:11), a u vrlo efikasnoj drugoj četvrtini (25:24) povećali su prednost na poluvremenu za jedan poen, te se na odmor otišlo sa plusom od 15 poena u korist Zvezde 50:35.

Katastrofa Szolnoka nastavljena je i u trećoj četvrtini. Zvezda je u potpunosti nadigrala svoje večerašnje protivnike, a na ulazu u posljednju četvrtinu imali su 27 poena prednosti 74:47.

Laganom igrom u posljednjoj četvrtini Zvezda je lagano sačuvala veliku prednost, te su na kraju zasluženo slavili.

Boban Marjanović je predvodio Zvezdu sa 16 poena i osam skokova u ovom susretu, dok je za Szolnok Warren ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.