Szolnoki iznenadio Mega Vizuru

ABA liga

Szolnoki iznenadio Mega Vizuru

E. Škorić

Košarkaši Mega Vizure poraženi su rezultatom 85:80 od Szolnokija u osmom kolu ABA lige.

Mega pred svojim navijačima nije uspjela da stigne do četvrte pobjede u regionalnom prvenstvu. Nakon velike borbe i neizvjesne završnice, Szolnoki je uspio da slavi pobjedu.

Szolnoki je nakon prvih 10 minuta igre vodio sa 19:13, da bi Mega smanjila do odlaska na odmor na tri razlike (27:30). U nastavku je Mega zaigrala puno bolje.

Nakon tri četvrtine igre Mega je imala prednost jednog poena. Zadnja četvrtina bila je dosta neizvjesna. U finiš se ušlo pri rezultatu 80:78 za domaće.

Ipak, 7:0 serijom gosti dolaze do vodstva i na kraju važne pobjede, četvrte u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Goste je deo pobjede predvodio Brkić sa 18 poena, koliko je ubacio i Lorant, dok je Vojvoda ubacio 14 poena. Miljenović je u timu Mege ubacio 17 poena, po 15 Zagorac i Kešelj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.