Szolnoku pobjeda nad MZT-om

ABA liga

Szolnoku pobjeda nad MZT-om

M. Šljivak
Teme:

Košarkaši mađarskog Szolnoka savladali su u 24. kolu ABA lige na svom parketu MZT Skoplje rezultatom 81:72.

Szolnok je odigrao odličnu prvu dionicu. Dobili su ovaj dio utakmice rezultatom 22:9, a tu prednost su sačuvali do poluvremena na  koje su otišli rezultatom 41:28.

Timm iz Skoplja se probudio u trećoj četvrtini. Krenuo ih je i šut konačno, a uspjeli su u finišu ovog perioda doći do izjednačenja 59:59. Ipak, u posljednjih deset minuta Szolnok je ušao sa dva poena prednosti 61:59.

Szolnok je međutim ponovo došao do dvocifrene prednosti početkom posljednje četvrtine, a prednost su do kraja sačuvali, te su stigli do zaslužene pobjede.

Marton Bader je sa 24 poena predvodio Szolnok, a kod MZT-a Gečevski, Stojanovski i Davis su ubacili po 15 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.