Tajfun slavio protiv Sutjeske, solidno izdanje Albijanića

Duel debitanata pripao Slovencima

Tajfun slavio protiv Sutjeske, solidno izdanje Albijanića

Prva utakmica današnjeg programa 1. kola ABA lige donijela je duel Tajfuna i Sutjeske, dvaju timova koji su debitanti u ovom takmičenju.

Više uspjeha imao je domaći tim, koji je slavio rezultatom 71:68. Sutjeska je nakon poluvremena vodila sa 38:31, ali su košarkaši slovenačkog kluba u drugom poluvremenu pružili dobru partiju i stigli do preokreta.

Tajfun je predvodio Dragiša Drobnjak sa ubačenih 14 poena, a Sandi Čebular je ubacio jedan poen manje. Bivši bh. reprezentativac Emir Zimić je meč završio sa četiri poena i tri skoka.

U sastavu Sutjeske našao se i Draško Albijanić, koji je meč završio sa deset ubačenih poena. Najefikasniji u redovima poraženog tima bio je Nemanja Vranješ sa 20 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 1. kolo:

Tajfun - Sutjeska 71:68

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.