Bh. juniori danas deklasirali Finsku

Talić: Plasman na SP nam je jedini cilj

E. Čaušević

Bh. juniori danas su u turskom Samsunu ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv Finske, te su ostali u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Već sutra naše košarkaše očekuje meč protiv Španije za peto mjesto na Evropskom prvenstvu koje vodi na SP naredne godine. Nakon današnje utakmice Darko Talić je kazao da je jedini cilj sada plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Mislim da smo se nakon jučerašnjeg poraza dobro restartovali i vratili, skoncentrisali na meč i ubjedljivo dobili. Mislim da smo ispunili sve zadatke danas, sutra Španija to je meč za peto mjesto koje vodi na Svjetsko prvenstvo, to nam je jedini cilj. Moramo dati sve od sebe da to dobijemo i da kažemo da smo ostvarili neki cilj", rekao je Talić za SportSport.ba.

O sutrašnjem meču protiv Španije Talić kaže:

"Oni su odigrali dobar meč protiv Rusije prije nas, imaju dobrih pojedinaca. Možemo igrat s njima kao i sa svim ostalim reprezentacijama, imamo svoj kvalitet, svoju šansu i to trebamo iskoristiti", zaključio je Talić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi