Bh. juniori danas protiv Litvanije

Talić: Uz bolji pristup i čvrstu odbranu možemo slaviti

E. Čaušević

Juniorska košarkaška reprezentacije BiH danas igra protiv Litvanije u okviru drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Bh. juniori jučer su u dramatičnom meču nakon produžetka slavili protiv Izraela, a već danas nas očekuje okršaj s Litvancima. Naš košarkaš Darko Talić pred današnji meč za SportSport.ba izjavio je da uz malo bolji pristup i čvrstu odbranu možemo do pobjede.

"Sve ste vidjeli. Prvo želim da čestitam momcima na nevjerovatnom pristupu i kako smo izašli u drugo poluvrijeme nakon 17 razlike zaostatka. Mi smo to vratili i na kraju smo nakon produžetka dobili utakmicu, uradili smo dobar posao i svi smo ponosni na ovaj rezultat", rekao je Talić, te dodao:

"Litvanija je dobila Latviju i ima jednu pobjedu. Mislim da su jako dobra ekipa, gledali smo ih prije. Ući ćemo jako, nadam se da neće biti pada u igri kao protiv Izraela i mislim da možemo dobiti utakmicu uz malo bolji pristup i čvrstu odbranu.

O atmosferi nakon jučerašnje pobjede Talić kaže: 

"Na poluvremenu smo svi ušli u svlačionicu i bodrili smo jedan drugog govorili da možemo i vjerujemo u preokret. Sada je atmosfera stvarno fenomenalna i mislim da ovo može biti jedna dobra stvar što se ovako završila utakmica".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi