Talijanke ubjedljive protiv Zeničanki

Prva utakmica četvrtfinala MŽRKL-a

Talijanke ubjedljive protiv Zeničanki

D. Kurbegović

Večeras je u talijanskoj Veneciji odigrana prva utakmica četvrtfinala Međunarodne ženske regionalne lige u košarci. Snage su odmjerile domaća Umana Reyer i prvak BiH ekipa Čelika. 

Kao što je i najavio trener Zeničanki u ovoj utakmici apsolutni favoriti je domaća ekipa, koja je i pokazala da je u ovom trenutku mnogo bolja ekipa, koja ima širi roster i mnogo bolje i skuplje igračice.

Prva četvrtina protekla je u dominaciji domaćih košarkašica, tako da je na kraju bilo 16:6, plus 10 za Talijanke. U drugoj četvrtini ekipa Čelika je zaigrala malo bolje u odnosu na prvi period, međutim na poluvrijeme se otišlo rezultatom 36:22 za Talijanke.

Treći period su bolje otvorile Zeničanke, koje su večeras imale raspoložene samo dvije igračice Jasminu Bigović i Natašu Popović. Ova četvrtina završena je rezultatom 52:38, tako da je ekipa Umane Reyer u posljednji period ušla sa finom rezultatskom razlikom.

U posljednjoj četvrtini propisno se raspala igra Zeničanki, tako da su domaće košarkašice nemilosrdno punile koš Čelika. Konačni rezultat 74:49 (16:6, 20:16, 16:16 i 22:11), dovoljno govori o odnosu snaga večeras u Italiji.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, kod pobjedničke ekipe Henry je postigla 12 poena uz devet skokova, dok je Callum imala također 12 poena na svome kontu. Kod poražene ekipe Jasmina Bigović je postigla 15 poena uz pet skokova, dok je Nataša Popović ubacila 13 poena uz osam skokova.

Druga utakmica četvrtfinala igra se u zeničkoj Areni, a prva ekipa koja bude imala dvije pobjede ostvarit će plasman među četiri najbolje ekipe u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.