Tamara Kapor MVP trećeg kola MŽRKL-a

Uprkos porazu Čelika u Celju

Tamara Kapor MVP trećeg kola MŽRKL-a

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u četvrtak su poražene u Sloveniji u okviru trećeg kola MŽRKL-a od ekipe Celje rezultatom 78:73. Zeničanke su vodile većim dijelom utakmice, ali su na kraju upisale prvi poraz u sezoni.

Zanimljivo da je za MVP trećeg kola čitave lige proglašena igračica Čelika, 24-godišnja Tamara Kapor. Ova sjajna košarkašica u porazu Čelika od Celja, za 37 minuta provedenih na terenu upisala je 31 poen, po pet skokova i asistencija, te dvije ukradene lopte što joj je donijelo titulu najbolje igračice kola.

Zanimljivo da je Kapor u četvrtak postala i igračica sa najviše odigranih utakmica u Regionalnoj ligi. Ovaj bivša igračica Radivoj Koraća ima 79 nastupa u ovom takmičenju, koje je osvajala sa ekipom iz Srbije.

Čelik će u narednom kolu u Zenici dočekati, Budućnost iz Podgorice, glavnog favorita za osvajanje lige u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.