Messi imao poseban plan za Suareza protiv Valencije

Remi Barce i Valencije

Messi imao poseban plan za Suareza protiv Valencije

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Barcelone remizirali su sinoć na gostovanju protiv Valencije (1:1) u derbiju 13. kola španske La Lige.

Katalonski klub je u finišu utakmice uspio da dođe do izjednačenja golom Jordija Albe i tako neporažen napusti Mestallu. Ipak, mrlju na ovu utakmicu bacile su sudije koje nisu priznale čist gol Barcelone iz prvog poluvremena kojeg je postigao Lionel Messi.

Španski mediji jutros su objavili da je Messi bio odlučan u finišu utakmice da Barcelona dođe do preokreta. Kada je preuzeo kapitensku traku od Iniesta argentinski fudbaler je odlučio da rasporedi svoje saigrače, a meta mu je bio Luis Suarez.

Messi je Paulinhu rekao da otvori više prostora Busquetsu u sredini koji je trebao da bude kreator igre. Nakon toga lopta je išla u noge Messija, a njegova meta u nekoliko navrata bio je Suarez jer je, navodno, Argentinac želio da Urugvajac bude junak meča.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, plan jednog od najboljih igrača svijeta nije baš uspio, a većinom krivicom Luisa Suareza koji je čak šest puta bio u nedozvoljenoj poziciji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi