TAU od -13 do pobjede

ACB liga, doigravanje

TAU od -13 do pobjede

Iako je gubila 13 poena razlike na poluvremenu, Tau Ceramica je u nastavku uspjela da dođe do pobjede nad Bilbaom (90:86), u prvom meču četvrtfinala doigravanja.

Malo opuštanje domaćina gosti su znali iskoristiti u prvom dijelu, ali su u nastavku posustali i propustili veliku priliku da povedu sa 1:0. U pobjedničkom timu igrao je i Mirza Teletović koji se oporavio od povrede, ali koga trener Duško Ivanović nije želio previše forsirati.

Ipak, za 18 minuta provedenih na parketu bh. igrač je postigao 8 poena i dodao dva skoka. Prvi strijelac bio je Rakočević sa 18 ubačaja.

Na korak do senzacije bila je Pamesa, koju trenira Neven Spahija. Sastav iz Valencije dugo je „patio“ Barcelonu, ali se na kraju ipak morao pomiriti sa porazom. Katalonci su slavili sa 68:66.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.