Teledirigovane trojke Teletovića za pobjedu

Pobjeda BiH nad Makedonijom (55:50)

Teledirigovane trojke Teletovića za pobjedu

Naša selekcija nije baš najbolje otvorila utakmicu jer smo na njenom samom početku bilježili jednu neugodnu prednost naših protivnika (2:10). Međutim, naši igrači tada prave seriju od 12:0, tako da se na odmor odlazi sa našim vodstvom od 4 razlike (14:10).

U drugom periodu naša reprezentacija ide snažno, te anulira seriju od 5:0 koju prave Makedonci već na samom otvorenju te četvrtine. U tome nam je najviše pomogao Mirza Teletović, koji je pogodio 8 poena za redom, pokazavši na taj način ko je trenutno naš najbolji igrač, te koliko nam je nedostajao čitavo vrijeme njegovog neigranja za naš sastav. Neki od tih pokušaja bile su trojke, koje su na izuzetno lagan način "teledirigovane" iz ogromne daljine.

U 17. minuti je 11 razlike za našu reprezentaciju (29:18). Na odmor bi otišli i sa večom prednošću da Sokolov i Ilievski nisu smanjili naše vodstvo u zadnjim minutama.

Početkom drugog poluvremena opet Makedonci otvaraju igru sa serijom od 4:0. I to je sve kada je u pitanju naš protivnik. Sve ostalo pripada našim košarkašima koji sigurno igraju u tim trenucima utakmice. Lista strijelaca za nas se širi i uz nevjerovatnog Teletovića idemo na 16 razlike u 27. minuti utakmice.

Zadnju dionicu otvaramo sa serijom Đedovića, koji postiže 6 poena za redom. Tada naše vodstvio iznosi 20 razlike (50:33). Uzvračaju Nikolovski i Damjan Stojanovski sa serijom od 6:0. Čitav zadnji period smo igrali bez Varde. Imali smo 20 razlike a utakmicu smo završili sa 5 razlike prednosti.

Najprecizniji u našoj ekipi su bili Teletović sa 19 poena, Đedović 12 i Nešović sa 8 ubačenih koševa. U timu Makedonije Vojdan Stojanovski 10, Nikolovski 13 poena.

BiH - Makedonija 55:50

BiH: Gordić, Nešović 8, Tuljković, Milošević, Bavčić, Kikanović 4, Teletović 19, Kapelan, Đedović 13, Bajramović 4, Varda, Domercant 7.
Makedonija: Mirakovski 5, Ilievski 6, Sokolov 8, Kostoski, V. Stojanovski 10, D. Stojanovski 2, McCalebb, Simonovski, Antić 2, Nikolovski 13, Čekovski, Samardžiski 4.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.