Teletović i Wright donijeli pobjedu nad Holandijom

Teška pobjeda košarkaša

Teletović i Wright donijeli pobjedu nad Holandijom

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Sarajevu selekciju Holandije 99:83.

Početak susreta protekao je u izjednačenoj igri, a naši košarkaši su tek u posljednje tri minute prve četvrtine dodali gas, te su sjajnom igrom napravili 14 poena prednosti 28:14.

U drugoj dionici obje reprezentacije su imale svoje periode igre. Išli su naši do 18 razlike, da bi Holanđani serijom od 8:0 stigli do samo devet poena zaostatka, ali se na poluvrijeme otišlo vodstvom izabranika Ace Petrovića od 13 razlike 49:36.

Drugo poluvrijem ezapočelo je veoma loše. Holanđani su pogađali iz svih mogućih pozicija, dok naši košarkaši nisu uspjevali pogoditi gotovo ništa. Holandija je treću dionicu donila 32:15, te su u posljednju četvrtinu ušli vodstvom 68:64.

U posljednjoj dionici utakmicu u svoje ruke preuzima Teletović. Pogađao je Mirza iz svih pozicija, a priključili su mu se i Wright, te Kikanović. Na kraju smo uz dosta muke slavili pobjedu uz fantastičnu partiju Mirze Teletovića kojije ubacio 34 poena, te uz 22 poena Zacka Wrighta koji je imao po devet skokova i asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.