Teletović i Zmajevi trećeg februara saznaju protivnike

Kvalifikacije za Eurobasket u Ukrajini

Teletović i Zmajevi trećeg februara saznaju protivnike

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem narednog ljeta igrat će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Ukrajini. 

Trećeg februara 2014. godine bit će održan žrijeb grupa za kvalifikacije za Eurobasket koji će se igrati 2015. godine u Ukrajini. Osam reprezentacija već je osiguralo nastup u Ukrajini, dok će ostalih 16 tražiti put kroz kvalifikacije. 

Učešće u žrijebu uzet će 29 reprezentacija, iako bi se taj broj mogao smanjiti ukoliko jedna od reprezentacija iz Evrope dobije Wild Card za nastup na Svjetskom prvenstvu u Španiji. 

Među reprezentacijama koje su predale zahtjev za nastup na Svjetskom prvenstvu nalazi se i naš tim, a osim Zmajeva tu su i Njemačka, Poljska, Grčka, Rusija, Izrael, Italije, Finska i Turska. 

Osim nabrojanih reprezentacija učešće u kvalifikacijama uzet će: Austrija, Holandija, Bjelorusija, Velika Britanija, Belgija, Portugal, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Island, Češka Republika, Slovačka, Danska, Švedska, Makedonija, Latvija, Švicarska, Luksemburg, Gruzija i Crna Gora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.