Teletović: Igrat ću na Eurobasketu

Teletović: Igrat ću na Eurobasketu

A. Beganović

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović u razgovoru za Dnavni avaz izjavio je da će sigurno igrati za naš nacionalni tim na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

"Prije svega želim naglasiti da sam presretan što smo dobili pozivnicu za učešće na Eurobasketu jer se nadam da će to pomoći našem savezu da se neke stvari pokrenu i poslože kako treba. Što se mene tiče, moj nastup za reprezentaciju nije upitan, evo sad mogu reći da ću 100 posto biti u sastavu", rekao je Teletović za Avaz.

Podsjetimo, Teletović je kvalifikacije za Eurobasket propustio zbog povrede. Ovaj sjajni košarkaš pojavio se na okupljanju i sa sobom je donio medicinske nalaze u kojima se vidjelo da je povrijeđen, no sve to nije  spriječilo nagađanja o tome zbog čega doista Teletovića nije bilo u reprezentaciji.

"Ponovit ću još jednom, povreda je jedini razlog mog neigranja u kvalifikacijama. Upravo sad se nalazim na terapijama kod klupskog liječnika, no uvjeren sam da će uskoro sve biti u najboljem redu, te da ću biti spreman i za reprezentativne obaveze", istakao je Teletović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.