Kapiten košarkaške reprezentacije BiH

Teletović: Imam veliku želju da igram na Eurobasketu, ali...

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i košarkaš Brooklyn Netsa, Mirza Teletović, održao je press konferenciju u hotelu Hercegovina na Ilidži, na kojoj je govorio o svojoj budućnosti, novom ugovoru i nastupu košarkaške selekcije naše zemlje na Eurobasketu.

Novi ambasador Sportskih igara mladih, obratio se prisutnim novinarima, a odmah se osvrnuo na svoje zdravstveno stanje u proteklom periodu.

"Super se osjećam, ali ne mogu reći neke detalje jer nisam doktor. Opcija je bila da pauziram tri ili šest mjeseci nakon embolije pluća, ali su doktori odradili odličan posao, pa sam se vratio u finišu sezone", rekao je Teletović na početku svog govora, a potom se odmah osvrnuo i na novi ugovor koji bi trebao potpisati ovoga ljeta čije je detalje objasnio:

"Netsi imaju priliku da prvi ponude novi ugovor, a potom u slučaju visočije ponude imaju pravo mečirati drugu ponudu. Moja želja je da ostanem u Netsima. Oni su jako dobri ljudi, a koliko to je pokazao i period moje povrede. Malo je prerano pričati o drugim ekipama u koje bih želio, ne znam gdje bi mogao otići. Moj menadžer i ja trenutno ne razmišljamo o Evropi, NBA je jedina opcija".

O sezoni Netsa Teletović kaže:

"Imali smo dobru sezonu obzirom na to koliko je igrača prošlo kroz tim, a došao je i novi trener pa je teško imati kontinuitet. Neke promjene su uvijek dobre, neke su loše. Svaki put u početku se teško adaptirati na promjene”, istakao je Mirza, te dodao da je odlaskom Garnetta i dolaskom Younga ekipa počela igrati bolje.

Krilo Mrežica je imalo tešku sezonu u kojoj je prebolovao zbog kojeg je propustio dobar dio NBA sezone, ali ima želju da igra na EP-u.

"Ja imam veliku želju da igram na Eurobasketu i imali smo jake treninge sa Duškom. Bilo je borbeno, ali o statusu će odlučivati i moj novi angažman, odnosno ugovor. Ja ću učiniti sve što je u mojoj mogućnosti da igram za reprezentaciju", rekao je rođeni Jablaničanin.

"Da budem iskren ne bih želio da ulazim u problematiku oko nekih igrača, a to me nije interesovalo ni prošle godine. Jednostavno staviš svoj teret na leđa i izneseš to na najbolji mogući način. Svaki naturalizovani igrač je dobrodošao, ali na struci je da odluči ko će biti taj naturalizovani igrač", dodao je kapiten košarkaške selekcije naše domovine.

Domet reprezentacije na Eurobasketu…

"Kao i uvijek sve zavisi od nas. U Sloveniji smo pokazali da možemo pobijediti bilo koga, sve zavisi od priprema i od toga u kakvom ćemo sastavu igrati", rekao je Teletović.

Najbolji bh. košarkaš biti će peti ambasador Sportskih igara mladih.

"Imati priliku u bilo kojoj oblasti u život družiti se s djecom je prava stvar. Nadam se da ovom prilikom nećufavorizovati ove "moje" iz Jablanice. Kod nas su djeca pozitivna i jako inteligentna. Ja sm bio taj koji je želio vidjeti Hasana Salihamidžića kada dođe u Jablanicu, jednostavno treba djeci pokazati da je iz jednog malog mjesta, iz jedne male Bosne i Hercegovine moguće napraviti velike stvari", poručio je na kraju Mirza Teletović, ambasador ovogodišnjeg izdanja Sportskih igara mladih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije