Teletović: Možemo igrati najbolje, ali i najlošije

U razgovoru za SportSport.ba

Teletović: Možemo igrati najbolje, ali i najlošije

E. Škorić

Bosanskohercegovačka košarkaška reprezentacija slavila je uvjerljivo protiv Holandije i došla korak bliže plasmanu na Eurobasket u Sloveniji naredne godine.

Izabranici Aleksandra Petrovića slavili su na kraju sa 99:83, ali u jednom trenutku Holandija je imala vodstvo, no srećom nismo dopustili da nam prirede senzaciju kao protiv Gruzije na njihovom parketu.

 

"Ponekad ne igramo dobro zonsku odbranu. Ne stignemo pokriti šut, ali mladi su igrači, nova je ekipa, dosta je novih košarkaša i treba vremena. Možemo igrati dobro i loše, najbolje i najlošije", kazao je Mirza Teletović za SportSport.ba po završetku utakmice, dok je za BHT još istakao:

 

"Napravili smo grešku kao i protiv Latvije. Očito da se opustimo kada imamo 15-ak  razlike, a to ne smijemo raditi. Takve nam se greške ne smiju ponavljati".

 

Naravno, Mirza je pritom mislio na povratak Holanđana krajem treće četvrtine, kada su prerano otpisani gosti vodili.

 

"Bit će teško u Gruziji, imaju dobru publiku, dobru reprezentaciju i nema sumnje da će biti jako, jako teško", dodao je košarkaš Brooklyn Netsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.