Teletović naprosto neuhvatljiv!

Novi rekordi našeg asa

Teletović naprosto neuhvatljiv!

Caja Laboral je zaključno sa pobjedom nad Olympiakosom (81:79) došla do svog trećeg slavlja u nizu kada su nastupi u Euroligi u pitanju.

Laboralistima, koje na pravi način predvodi Mirza Teletović tako  je ovo bio osmi nastup na početku ove sezone (Endesa liga i Euroliga). U svim ovim utakmicama najbolji njihov igrač je bio upravo naš reprezentativac.

Mirza Teletović je u ovim utakmicama bio košarkaš sa najboljom statistikom u sastavu Caje Laboral. Od ovih osam nastupa Teletović je čak četiri puta bio proglašen za najboljeg igrača utakmice, a najviše poena je dao 12. X kada je na gostovanju kod Gran Canarije (2. kolo Endesa liga) postigao 24 poena uz 8 skokova.

Vrhunac ovih fenomenalnih nastupa naš reprezentativac je imao u prošlom kolu Endesa lige kada je u gostujućoj pobjedi nad Valladolidom ostvario doubl-double učinak (17 p, 10 sk.). Mirza Teletović nakon ove serije ima prosjek od 21 poena po susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.