Teletović: Ne znam hoću li igrati u kvalifikacijama

Mirza se oglasio

Teletović: Ne znam hoću li igrati u kvalifikacijama

M. Šljivak

Mirza Teletović još uvijek ne zna hoće li igrati za reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Košarkaš Phoenix Sunsa je u razgovoru za FIBA Europe istakao kako ima mnogo faktora koji će odlučiti da li će zaigrati u državnom dresu.

"Vidjećemo šta će se dogoditi na ljeto. Moj ugovor završava na kraju sezone i od toga će zavisiti hoću li igrati ili ne", rekao je Teletović.

Mirza je nakon žrijeba, koji nas je smjestio u grupu sa Rusijom i Švedskom, dobio poruku od legende ruske košarke Andreja Kirilenka.

"Andrej mi je rekao da će nas Rusija pobijediti. Odgovorio sam mu kako ćemo još vidjeti. Grupa nam je teška. Bitno je da oba puta pobijedimo Šveđane, ali to je lako reći. Rusija je nakon dolaska Kirilenka u Savez u rekonstrukciji. Ostalo je još dosta do kvalifikacija i sve zavisi kakvi će timovi igrati", rekao je Teletović, te je za kraj dodao:

"Svaki igrač ima odgovornost da zastupa državu najbolji mogući način. Tada ste ambasador svoje zemlje, kulture", istakao je Mirza.

Ove sezone Teletović u dresu Sunsa postiže gotovo 10 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi