Teletović odveo BiH do pobjede nad Crnom Gorom

Petrović uspješan u debiju

Teletović odveo BiH do pobjede nad Crnom Gorom

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Crne Gore 83:81 u prvoj utakmici na turniru u italijanskom Trentinu.

U veoma neizvjesnoj utakmici naši košarkaši su u završnici slomili Crnogorce, a nezaustavljiv je bio Mirza Teletović koji je ubacio 29 poena u ovom susretu.

Kod naše reprezentacije još su se istakli i Elmedin Kikanović sa 13, Nihad Đedović sa 12 i Dalibor Peršić sa 10 poena. Novopečeni naturilizovani bh. košarkašš Zach Wright ubacio je osam poena u debiju.  Kod Crnogoraca Vladimir Dašić je ubacio 26 poena

Aco Petrović je tako započeo pobjedom vođenje reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.