Teletović potvrdio klasu, Šutalo rešeta ABA ligu

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Teletović potvrdio klasu, Šutalo rešeta ABA ligu

M. Šljivak

U sedmici iza koja je iza nas košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine pružali su ponovo jako dobre partije.

Kapiten naše reprezentacije Mirza Teletović maksimalno koristi svoju minutažu u dresu Brooklyn Netsa. Mirza je u proteklih sedam dana odigrao četiri utakmice, a u samo jednoj nije bio dvocifren. 

Počelo je sve 23. decembra utakmicom protiv Indiana Pacersa. Iako Netsi nisu imali šanse protiv ponajboljeg tima lige, Teletović je bio jako dobar, te je ubacio osam poena uz četiri skoka i tri asistencije.

Dva dana kasnije Netsi su doživjeli poraz i od Chicago Bullsa. Mirza je ponovo bio jedan od rijetkih koji je igrao košarku za Netse, a susret je završio sa 17 poena dva skoka i dvije blokade. Još bolji učinak je imao u pobjedi protiv Milwaukee Bucksa. Ubacio je 19 poena, te je postavio rekord karijere u NBA ligi, a tome je dodao šest skokova, te po dvije asistencije i blokade.

Noć nakon toga Netsi su ponovo izgubili od Pacersa, a Mirza je u ovom susretu imao 17 poena i četiri skoka.

Fantastične igre u dresu Zadra pruža i šuter naše selekcije Marko Šutalo. Iako je Szolnok savladao Zadar, Šutalo je nastavio rešetati koševe u ABA ligi, a u ovom susretu je ubacio 20 poena, te je dodao šest asistencija i pet skokova.

Odličan je bio ponovo i Nemanja Gordić. U teškom porazu Igokee od Širokog, Gordić je ubacio 11 poena uz pet asistencija, da bi sjajnu formu potvrdio u susretu protiv Partizana. Igosi su nakon produžetka poraženi, ali je Gordić briljirao, te je u ovom susretu ubacio 22 poena uz po pet skokova i asistencija.

Nešto skromniji učinak je ovog vikenda imao Jusuf Nurkić. Uzrok su ponovo lične greške, pa je Nurkić protiv Mega Vizure ubacio samo četiri poena, a imao je i pet skokova.

Dvije utakmice u protekloj sedmici odigrao je Andrija Stipanović sa Trabzonsporom. Prvo je u porazu od Fenerbahčea ubacio četiri poena, da bi u pobjedi nad Pinarom naš centar postigao pet poena, te je uhvatio četiri lopte. 

Skroman učinak je u Bundesligi imao Zack Wright koji je ubacio pet poena, dok Nihad Đedović nije igrao za Bayern. Muhamed Pašalić je odigrao je još jednu dobru partiju za Reims. On je u pobjedi nad Denainom ubacio 13 poena uz četiri asistencije i tri skoka.

Ante Mašić je za Ikaros u porazu od Arisa ubacio devet poena, a imao je i tri skoka, dok je Edin Bavčić sa 19 poena jedan od najzaslužniji za pobjedu KAOD-a nad evropskim prvakom Olympiakosom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije