Teletović: Povrijeđen sam i moram mirovati

Krilni centar Caje Laboral na okupljanje došao rovit

Teletović: Povrijeđen sam i moram mirovati

Vjerovatno najbolji bh. košarkaš u ovom trenutku, Mirza Teletović, pojavio se danas na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine na Ilidži.

Sjajni krilni centar Caje Laboral na okupljanje je stigao povrijeđen i kako sada stoje stvari, Teletovića ipak nećemo gledati u državnom dresu Bosne i Hercegovine ovog ljeta.

Naime, Teletović već duže vrijeme vuče neugodnu povredu lijeve noge, a doktori su mu savjetovali mirovanje.

"Primam vakcine posljedna dva mjeseca i moram praviti pauze između primanja vakcina. Imam hematom u lijevoj nozi koji se nikako ne smanjuje i to mi pravi velike probleme, jer je potrebno dosta vremena za oporavak. Najvjerovatnije neće biti ni sa Cajom Laboral na pripremama za narednu sezonu zbog te povrede", kazao je za SportSport.ba Mirza Teletović.

Koliko je zaista ozbiljna povreda i da li ćeš moći nastupiti u dresu reprezentacije?

"Pa, doktori su mi dali preporuke da mirujem i ne treniram. U ovom trenutku još uvijek ne znam da li ću moći zaigrati, ali su šanse veoma male. Ljudi iz Caje mi nisu zabranili da igram, te su mi prepustili da sam donesem odluku. Međutim, postoji šansa da ukoliko obnovim povredu van parketa provedem duži vremenski period i zaista nisam spreman da rizikujem. Ipak, u narednih nekoliko dana ćemo vidjeti šta kažu nalazi i da li ću biti spreman da igram", kaže jedan od boljih krilnih centara Evrope.

"Ja zaista imama veliku želju da pomognem reprezentaciji da napravi veliki rezultat. Pričao sam sa predsjednikom KSBiH Nihadom Imamovićem i obećao mu da ću se pojaviti na okupljanju. Želja postoji, ali vidjećemo koliko će mi zdravstveno stanje omogućiti da zaigram".

Sa Cajom su postao prvak Španije i iza tebe je sjajna sezona. Paniraš li i naredne sezone ostati u Baskiji?

"Moram reći da ima nekoliko ekipa koje su pokazale interesovanje za mene. Međutim,, ne bih sada o imenima. Meni je u Caji jako dobro, tamo sam se navikao na grad i klub, ali košarka je takva. Uvijek postoji mogućnost da odem negdje drugo", dodao je Teletović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.