Teletović: Reprezentacija? Ne znam još ništa

Sve zavisi od ugovora u NBA

Teletović: Reprezentacija? Ne znam još ništa

E. Škorić

Mirza Teletović je po dolasku u Beograd dao intervju.

“Imam jako lijepe uspomene koje me vežu za Beograd. Lijepo je biti ovdje. Igrao sam Eurobasket sa 18 godina u Beogradu”, kazao je Teletović u intervjuu za Sportklub, dodavši:

“Što se tiče mog zdravlja, mislim da su neke stvari i pretjerane u medijima. Desi se, pijete tretman tri mjeseca i to je to. U Americi gledaju na to kao normalnu povredu”.

BeoBasket?

“Miško je bio jako bitan u mojoj karijeri, sigurno 60 posto ima zasluge, ostalih 40 posto je talent i moj rad. Od 16-17 godine sam u saradnji sa Miškom, dosta mi je pomogao i lijepo je biti tu i promovisati BeoBasket”.

Trejdovi u NBA?

“Moraš uvijek biti spreman da će se nešto desiti ili da će te neko negdje poslati. Ne znam što će biti sa mnom”.

Privikavanje na NBA?

“Novi igrači moraju znati da u NBA sve kreće od početka. Bez obzira na sve što ste napravili u Evropi, u NBA je sve drugačije. Dosta stvari zavisi i od sreće. Došao sam u Netse koji su željeli da budu što bolja ekipa, da osvoje NBA ligu. I onda u svemu tome trener vas ne može čekati, kako biste se adaptirali na igru. Jako je bitno otići u neku ekipu koja nije ambiciozna”.

U svlačionici s Kevinom Garnettom?

“Gledao sam Garnetta kao klinac. Velika mi je čast igrati s njim. KG je energičan, dosta priča, galami na mlade igrače. Smatra da svi trebaju da rade, treniraju, da poštuju trenera. On od svake ekipe zna svaku akciju. Kada je došao u Brooklyn, već je bio u nekim poznim godinama. On je jako pametna i inteligentna osoba”.

BiH reprezentacija?

“Dosta ovisi od mog ugovora u NBA, a od 1. jula kreću transferi. Ne znam još ništa, vidjet ćemo šta će biti”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.