Teletovićevih 27 poena
Sjajan: Mirza Teletović

Španska ACB liga, 13. kolo

Teletovićevih 27 poena

Najbolji pojedinac susreta TAU Ceramice i Bilbao Basketa (97:79) nepotpunog 13. kola španske ACB, uz Igora Rakočevića bio je Mirza Teletović.

Bh. reprezentativac sa 27 poena, tri skoka i jednom asistencijom bio je nerješiva enigma za odbranu gostiju. Teletović je imao odličan postotak šuta. Za dva poena gađao je 6-7, a za tri: 3-4. Na kraju mu je index uspješnosti bio 30.

Isti broj poena imao je i Rakočević, a 17 je dodao Spliter.
U drugom susretu subotnjeg programa Granada je na svom parketu nadigrala Kalise Gran Canariu sa 82:76. Prvo ime susreta bio je Borchardt koji je uz 19 koševa dodao i 12 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.