Temišvar pobijedio Igokeu i plasirao se u finale

Spars Cup, prvo polufinale

Temišvar pobijedio Igokeu i plasirao se u finale

Košarkaši rumunskog Temišvara su u tvrdoj utakmici bili za nijansu kvalitetniji od Igokee i tako minimalnom pobjedom izborili plasman u finale Spars Cupa.

Konačni rezultat utakmice je glasio 56:55 za Temišvar. Rumunski tim je nakon prve dionice imao vodstvo od 13:12, da bi u nastavku Igokea zaigrala bolje i drugu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 16:13.

U nastavku utakmice Temišvar i Igokea nastavljaju sa čvrstom utakmicom na mali broj poena, a bolje se snašao rumunski tim koji je sa 15:11 slavio u trećoj dionici. Posljednju četvrtinu Igokea je riješila u svoju korist sa minimalnih 16:15, ali je to bilo nedovoljno za pobjedu.

Najefikasniji u redovima Temišvara bio je Zlatko Jovanović sa 13 poena, dok je Dalibor Peršić dodao 11 poena. Aleksandar Radukić sa 17 i Mladen Jeremić sa 13 poena bili su bolji od ostalih u poraženom sastavu Igokee.

Temišvar će se u finalu sastati sa pobjednikom utakmice između Sparsa i Šibenika, a susret će se igrati u subotu s početkom od 18:30 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.