Teška pobjeda BiH protiv Slovačke

Ep, 2. kolo

Teška pobjeda BiH protiv Slovačke

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je Slovačku 73:68 u 2. kolu Evropskog prvenstva u Bratislavi.

Bh. tim bolje ulazi u meč. Poveli su sa 7:0, ali nakon minute odmora domaća selekcija serijom od 9:0 prelazi u vodstvo. Međutim, do kraja prve dionice bolja igra našeg tima koji i nakon deset minuta igre izabranici Borisa Džidića imaju pet poena prednosti, 18:13.

Slovačka se dobro držala u drugom periodu. Nisu domaći košarkaši dopustili da se naš tim previše odvoji, a i na poluvremenu je razlika ostala ista. Bh. tim je imao prednost od 36:31.

Slovaci serijom od 7:0 otvaraju treći period i dolaze do vodstva. Naši košarkaši su igrali jao loše u fazi napada, a srećom ni Slovaci nisu previše bili razspoloženi.

Ipak, u finišu trećeg perioda naša selekcija je konačno proradila. Uspjeli su ponovo preuzeti vodstvo i u posljednji period su ušli ponovo sa plus pet, 51:46

Međutim, ponovo Slovačka bolje otvara dionicu. Uspijevaju ponovo doći do vodstva 57:54, ali zatim Adžić pogađa trojku za izjednačenje. Novom trojkom Sanija Čampare na četiri minute do kraja bh. selekcije dolazi do novog vodstva, 60:57.

Trojke su u tim trenucima bile glavno oružje našeg tima. Međutim, Slovaci su konstantno bili u igri i nisu dozvolili da se BiH previše odvoji. Ipak, poenima Čampare na minut do kraja BiH odlazi ponovo na plus pet (67:62), što je bila ključna ralika

Do kraja je naša selekcija privela meč kraju i došla je uz dosta muke do druge pobjede u grupi

Sani Čampara je predovio naš tim sa 20 poena u ovom meču, a na drugoj strani Javorsky je ubacio 23 poena.

Ep, 2. kolo:
BiH - Slovačka 73:68

BiH: Soldo, Alikadić  10, Begić, Adžić 11, Ilić, Kamenjaš, Sikiraš 14, Čerkezović 15, Čampara 20, Mirković, Omerović 2, Janković.

Slovačka: Danielic 6, Kubala 5, Ondrus, Javorsky 23, Jaosov 5, Majercak 17, Palenik, Matych, Kadasi 4, Pavelka, Bizub 4, Zeliznak 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi