Težak poraz bh. košarkaša

Addeco pokal

Težak poraz bh. košarkaša

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpila je težak poraz od selekcije Srbije 82:61 na "Adecco-Pokal Ex-Yu 2011" turniru u Ljubljani.

Izabranici selektora Sabita Hadžića od samog početka susreta jednostavno nisu imali adekvatan odgovor na igru srbijanskih košarkaša.

Srbija je odlično otvorila utakmicu na centarskim pozicijama. Nenad Krsić i Milan Mačvan postigli su sami prvih 20 poena za Srbiju, dok je na vanjskim linijama nezaustavljiv u asistencijama bio Miloš Teodosić. Epilog toga je da smo već u sedmoj minuti imali -14 (20:6), a prva dionica završila je sa 25:10 u korist Srbije.

Do kraja prvog poluvremena ta je prednost porasla na velikih plus 20 za Srbiju (49:29), a u tom periodu BiH je imala samo jednu asistenciju, naspram 14 Srbije.

Do kraja utakmice bh. košarkaši nisu pronašli odgovor na igru Srbije, čija je prednost konstantno iznosila oko 20tak poena razlike, da bi na kraju završilo 82:61.

Najefikasniji u redovima BiH bio je Mirza Teletović sa 17 poena, dok je Henry Domercant ubacio devet poena.

BiH - Srbija 61:82

BiH: Gordić, Nešović, Ikonić 6, Bavčić, Vasiljević 4, Kikanović 5, Teletović 18, Đedović 6, Bajramović 4, Varda 7, Hodžić, Domercant 11. 
Srbija: Teodosić 7, Tepić 2, Rašić 14, Paunić 3, Marković 6, Tripković 3, Kešelj 5, Krstić 16, Perović, Mačvan 8, Savanović 14, Marjanović 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije