Težak poraz Bosne protiv Groningena

Novi poraz sarajevskog tima

Težak poraz Bosne protiv Groningena

E. Čaušević

Košarkaši Bosne Royal doživjeli su još jedan težak poraz u okviru FIBA Evropa kupa.

Ovaj put sarajevski tim poražen je na gostovanju protiv Groningena sa 94:56. Već se od prve četvrtine vidjelo da se košarkaši Bosne neće dobro provesti jer su nakon prvih deset minuta uspjeli da ubace svega osam poena (23:8). U drugoj dionici je bh. tim zaigrao mnogo bolje, ali to je bilo sve u ovom meču.

Groningen je u nastavku utakmice nastavio u svom ritmu, te je prednost ovog rima rasla iz napada u napada. Na kraju je Bosna uspjela da malo smanji prednost i izbjegne poraz od 40 poena razlike.

U ekipi Groningena najefikasniji bio je Brunisma sa 34 poena, dok je Curry dodao 17 poena. U ekipi Bosne istakao se Miković sa 18 poena, a po 12 poena dodali su Knežević i Bradford.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nakon pet kola Groningen je na prvom mjestu sa tri pobjede i dva poraza, dok je Bosna prikovana za dno tabele sa pet poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi