Težak poraz košarkašica od Turske

Poraz BiH u Mejdanu

Težak poraz košarkašica od Turske

M. Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacije BiH doživjela je i drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Večeras je od naše selekcije u tuzlanskom Mejdanu bila bolja selekcija Turske rezultatom 79:50.

Turska je kao veliki favorit ušla u ovaj meč i taj epitet su košarkašice ove selekcije i opravdale.

Od samog početka Turska je nametnula svoj ritam. Lara Sanders je bila nezaustavljiva za naše košarkašice, pa je selekcija Turske na poluvrijeme otišla s velikom prednošću. Imale su 14 poena prednosti, 37:23.

Nastavak meča donosi mirnu igru. Turska je igrala koliko je to potrebno da sačuvaju prednost, dok naše košarkašice nisu uspijevale da se vrate u meč.

Do kraja su Turkinje povećale razliku, te su slavile pobjedu od 29 poena razlike. 

Tursku je do trijumfa vodila Lara Sanders sa 18 poena i sedam skokova, dok je na drugoj strani jedina dvocifrena bila Milica Deura sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.