Težak poraz od Francuske

Prvi poraz bh. kadeta

Težak poraz od Francuske

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH poražena je u drugom kolu Svjetskog prvenstva od selekcije Francuske rezultatom 84:65.

Loše je naša selekcija ušla u meč. Yves Pons i Ivan Fevrier su dominirali na otvaranju, naši mladi košarkaši su imali dosta izgubljenih lopti, pa je Francuska u potpunosti kontrolisala igru u prvoj dionici. Bilo je i plus 12 za Francuze, ali je bh. tim uspio da smanji razliku na minus sedam nakon prve četvrtine, 25:18.

Nastavili su naši rivali s boljom igrom i u drugoj četvrtini. U jednom trenutku su imali i 15 poena prednosti, ali se naš tim uspijeva vratiti, iako je proradio i najbolji francuski igrač Jaylen Hoard.

Uspjeli smo trojkom Muse da dođemo do minus pet, 41:36, uspjeli smo da iskontrolišemo skok, ali smo na odmor ipak otišli sa sedam poena minusa, 43:36.

Vidi video!

Slabo je naš tim otvorio i drugo poluvrijeme. Bili smo bez poena gotovo tri minute, a srećom Francuska nije napravila veliku razliku u ovom dijelu meča. Međutim, ponovo smo ušli u šutersku krizu, jednostavno nismo mogli pogoditi ništa i to su protivnici maksimalno iskoristili. Yves Pons i Jaylen Hoard su bili nezaustavljivi, pa je prednost Francuske na četiri minute prije kraja treće dionice iznosila 18 poena, 58:40.

Nastavila je naša selekcija s lošom igrom i u ostatku trećeg perioda. Francuska je koristila svaku šansu koja im se otvorila, prednost je otišla preko 20 razlike, a nakon 30 minuta igre bilo je plus 23, 65:42.

Bez većih problema su Francuzi dovršili ovaj meč. Nisu dozvolili da se naš tim nekom velikom serijom vrati u meč, te su na kraju zasluženo stigli do pobjede.

Jaylen Hoard je predvodio Francuze sa 23 poena, Yves Pones je dodao 22, dok je kod našeg tima Džanan Musa ubacio 19 poena.

Grupa D, 2. kolo:

Francuska - BiH 84:65

FRANCUSKA: Kayloud 5, Beyhurst, MBalla, Wiscart Goetz, Rucklin, Pons 22, Dorez 3, Sarr 4, Abah 5, Bazille 4, Hoard 23, Fevrier 18.

BIH: Alikadić 3, Mutić 4, Vlacić, Barukčija, Kočić, Čerkezović 10, Čampara 12, Musa 19, Bačvić 2, Mirković 9, Cvitanović, Janković 6.

Vidi video!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi