Težak poraz od Rusije

Poraz na turniru u Grčkoj

Težak poraz od Rusije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras od Rusije na turniru koji se igra u Grčkoj. Protivnik naše selekcije i na Evropskom prvenstvu slavio je uvjerljivu pobjedu rezultatom 82:52.

Dominirali su Rusi u ovom meču i na kraju su sasvim zasluženo stigli do pobjede.

Nakon prve četvrtine imali su šest poena prednosti (20:14), da bi do poluvremena prednost Rusa narasla na 13 razlike, 43:30.

Ni nastavak nije donio ništa bolju igru izabranika Duška Ivanovića. Rusi su imali u nekoliko navrata i 30 poena prednosti, te su do kraja mirnom igrom stigli do zasluženog trijumfa.

Elmedin Kikanović je bio najefikasniji u našoj selekciji sa 14 poena, a jedini dvocifren je bio još Andrija Stipanović s 11. 

Rusiju je do pobjede vodio Kurbanov s 15 poena, dok je Monya dodao 14.

Drugi meč turnira igramo protiv Grčke i to sutra od 20:15 sati, a treći protiv Češke je na programu u nedjelju od 18:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.