Težak poraz u četvrtfinalu
Matea Tavić

Juniorke ostale na -21

Težak poraz u četvrtfinalu

M. Maksimović

Ženska košarkaška reprezentacija BiH (U18) nije izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva B Divizije u Izraelu. Kada je bilo najpotrebnije, naše košarkašice su pokazale najmanje, pa su Slovenke slavile sa ubjedljivih 81:60.

Već na samom početku Slovenke su krenule sa 10:1, a do kraja prve dionice naše košarkašice su stigle do podnošljivih -8 (25:13). Na otvaranju druge četvrtine Slovenija je povela 29:19, a serijom 9:2 Slovenke su otišle na velikih 38:21. Pitanje pobjednika je riješeno već tada, a igra naše reprezentacije se potpuno raspala.Nakon tri dionice Slovenija je vodila 61:38, na kraju je to završeno 81:60.

Gledajući statistiku, Slovenke su nas uništile tricama, jer su pogodile čak 14 trica iz 30 pokušaja, od čega je Zalar pogodila pet, dok su naše košarkašice zajedno ubacile četiri trice uz 25 posto šuta za tri poena. U pobjedničkoj selekciji je Polona Zalar ubacila 21 poen, dok je u našoj selekciji usamljena bila Tamara Kapor sa 18 poena i 11 skokova.

Nakon trećeg poraza na ovom prvenstvu reprezentacija BiH će sutra sa početkom u 15 sati i 45 minuta igrati protiv Finske za plasman od petog do osmog mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.