Todorovac: Dobrom igrom i borbenošću možemo dosta postići

Meč 11. kola Prve muške lige RS

Todorovac: Dobrom igrom i borbenošću možemo dosta postići

D. Vejo

U okviru 11. kola, Prve muške lige RS, košarkaši banjalučkog Borca su na gostovanju u Istočnom Sarajevu, savladali Slaviju rezultatom 62:66.

Tim iz grada na Vrbasu u meč su ušli veoma nervozno. Usljed mnogo konfuzije u igri dali su prostor domaćinu da dođe do lakih poena. Prva četvrtina obilježena je odmjeravanjem snaga, iako su u tom bolji i agresivniji bili domaćini. Crveno plavi su u većini napada pokušavali šutom sa distance, koji ih nije išao kako su željeli, tako da se na odmor otišlo sa prednošću domaćina od pet poena razlike.

Ipak, podignutih glava, banjalučani počinju drugo poluvrijeme. Agresivna igra u odbrani i kvalitetno trčanje krasilo je igru crveno plavih u trećoj dionici meča, te upravo zbog toga dolazili su do lakih poena.

Na početku posljednje perioda, nekoliko izgubljenih lopti od strane gostiju, vratilo je košarkaše Slavije u igru. Ali to je trajalo veoma kratko. Sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja, banjalučani se odvajaju na četiri poena razlike nekoliko sekundi prije kraja meča i tako postavljaju konačan rezultat. 

„Mislim da ovakvom igrom i borbenošću možemo dosta postići u nastavku sezone i da ćemo demonstrirati to već u idućoj utakmici gdje idemo u goste ekipi Prijedora. Atmosfera je odlična, forma je na zavidnom nivou, te zbog toga mislim da ćemo biti ugodno iznenađenje ekipama koje su iskusnije od nas“, rekao je za SportSport.ba košarkaš Borca, Mirza Todorovac.

Najefikasniji u timu banjalučana bio je Andrej Mikeš, sa postignutih 22 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi