Tomas trojkom donio pobjedu Cedeviti u Zadru

Dva poena Nurkića, osam Mašića

Tomas trojkom donio pobjedu Cedeviti u Zadru

M. Šljivak

Odličnu utakmicu u 19. kolu regionalne košarkaške ABA lige odigrali su Zadar i Cedevita, a na kraju je gostujući tim slavio pobjedu rezultatom 74:73.



Prvih deset minuta donijelo je dosta izjednačenu košarku. Igralo se koš za koš, a nakon prve četvrtine rezultat je bio neriješen 22:22. Zadar je odigrao bolje drugu četvrtinu. Konstantno su vodili , ali je Cedevita uspjela da se vrati u igru, te su na minut od kraja poluvremena došli do vodstva 36:35.

Ipak, prvo poluvrijeme je završeno poenima Morovića, pa je Zadar na odmor otiša sa poenom prednosti 37:36.

Izjednačena košarka igrala se do posljednje tri minute u trećoj četvrtini. Nakon tehničke greške Ace Petrovića, Zadar je po prvi put na utakmici imao osam poena prednosti 49:41. Mašić je trojkom uspio vratiti samo minus tri 49:46, da bi ta prednost bila i nakon završetka ovog perioda 56:53.

Zadar je sa 7:2 otvorio posljednju četvrtinu i vodstvo 63:55, ali su gosti iz Zagreba počeli pogađati vanjske šuteve, pa su na tri minute do kraja poenima Marka Tomasa prešli u vodstvo 67:66.

Marko Tomas je na dvije sekunde do kraja pogodio trojku za novo vodstvo Cedevite 74:73, a u preostalom vremenu, Zadar nije uspio šutirati te je Cedevita slavila pobjedu.

Baždarić sa 16 i Tomas sa 15 poena su predvodili Cedevitu do pobjede. Ante Mašić je ubacio osam poena za Cedevitu, a Jusuf Nurkić za nešto više od dva minuta je ubacio dva poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.