Tomić: Partizan je evropski šampion i jedna velika porodica
Foto: mvp.rs

Bh. centar za SportSport.ba

Tomić: Partizan je evropski šampion i jedna velika porodica

D. Rakanović

Košarkaši Partizana sutra u Skoplju igraju protiv MZT-a na otvaranju nove sezone u regionalnoj ligi. 

Bh. reprezentativac Obrad Tomić istakao je da respektuju protivnika, ali se nadaju trijumfu u tom duelu. 

"Partizan je takav klub da i u ovoj situaciji kakvoj jeste i sa ovim mladim igračima svaku utakmicu mora da ide na pobjedu, pa će tako biti i sutra. Respektujemo ekipu MZT-a, ali se nadamo povoljnom rezultatu na početku ove sezone", rekao je za SportSport.ba Tomić. 

Ovaj stameni centar ovog ljeta prešao je u Partizan iz Kaknja, a prvi utisci o beogradskom klubu su pozitivni. 

"Pa mislim da ne treba trošiti puno riječi tu, Partizan je evropski šampion i stvarno jedna velika 'porodica' tako da je za sad stvarno sve super", rekao je Tomić.

Partizan će ove sezone ući sa novim trenerom Miroslavom Nikolićem. 

"Sigurno da je Muta veliki stručnjak koji ima ogromno iskustvo rada kako u reprezentaciji, tako i u klubovima. Sigurno da se može dosta naučiti od njega", naveo je Tomić. 

On je dodao da će ova mlada ekipa imati oscilacije u igri tokom ove sezone i da je potrebno strpljenje. 

"Pa mislim da smo najmlađa ekipa u ligi sa prosjekom od 22 godine, sigurno je da treba dosta raditi i da je to jedini i pravi put za ovu ekipu, svi moramo biti svjesni da će biti dosta oscilacija u igri tako da nam je potrebno strpljenje i vrijeme da dođe sve na svoje mjesto i da pokušamo izvući maksimum iz ove sezone. Mi i nemamo dovoljno vremena za trening koji nam je kako sam i rekao neophodan, jer već za deset dana počinje i EuroCup tako da će nam i to igranje više utakmica sedmično praviti probleme. Sigurno da će ekipe koje igraju samo jedno takmičenje biti u prednosti. Mi idemo iz utakmice u utakmicu, da se pobijemo za svaku loptu pa će to sigurno da nas negdje odvede", rekao je bh. centar. 

Tomić je kao favorite u ovoj sezoni ABA lige izdvojio nekoliko ekipa, a posebno mu se dopada kako igra jedan tim. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Pa po budžetu su se istakle ekipe Cedevite, Zvezde i Budućnosti ali ima tu dosta dobrih ekipa. Meni se iskreno sviđa kako igra ekipa Mege predvođena trenerom Milojevićem, sigurno je da će za ljubitelje košarke biti zanimljiva i ova sezona ABA lige", naveo je Tomić.

Duel između MZT-a i Partizana igra se sutra od 20 sati, a novu sezonu ABA lige otvoriće Cedevita i FMP koji igraju u Zagrebu od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi