Trajković i Velić Ivanovićevi asistenti na klupi Zmajeva

Novi selektor izabrao pomoćnike

Trajković i Velić Ivanovićevi asistenti na klupi Zmajeva

Nenad Trajković i Ivan Velić asistirat će Dušku Ivanoviću na klupi košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Trajković je u svojoj dosadašnjoj karijeri trenirao NBA i vodeće evropske klubove. Bio je pomoćni trener beogradskog Partizana, potom je radio u Boracu iz Čačka, Slogi iz Kraljeva, a u sezoni 2003./2004., predvodio je Borac iz Banja Luke koji je tada igrao ABA ligu.

Ostavio je trag i u NBA ligi. U sezoni 2010./2011. bio je pomoćni trener u Phoenix Sunsima. Kao skaut radio je u Cleveland Cavaliersima 2005. godine.

Ivan Velić je trofejni trener koji je sa uspjehom vodio Široki Brijeg. U periodu od 2009. do 2012. godine osvojio je tri naslova prvaka, te u istom periodu dva Kupa Bosne i Hercegovine. Nakon što je napustio Široki sredinom prošle sezone, trenirao je Jolly iz Šibenika,

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.